Пещерен курс 2023

Пещерите. Една от последните граници към неизвестното. Врата, която ние от пещерен клуб „Под Ръбъ“ ще отворим за вас. В рамките на три месеца, нашите опитни инструктори, ще ви научат на техника на единичното въже (ТЕВ или по–просто казано, да се изкачвате и слизате по въже посредством пещерна екипировка), да прониквате в пещери и пропасти и да ги картографирате.

Ще получите основни знания за пещери и пропасти, първа долекарска помощ, както и какви опасности крие зимната и лятната планина и как да ги избегнете, за да се чувствате по-спокойни, докато се разхождате по баирите.

За десерт, ще се включите в проучването на новата най-дълбока пещера в България – „Колкина Дупка“, ще посетите места, на които човешки крак не е стъпвал. И накрая, но не и на последно място, ще се сдобиете с много нови приятели 🙂

Курсът ще започне с първа среща на 15-ти Февруари / Сряда от 19.30 часа в помeщението на initLаb,ул. Цар Асен № 64А, ет. 3 (сградата на Casa Libri и издателство Colibri), София виж на картата. Ще ви посрещнем долу, но в случай на нужда се обадете на дадения по-долу телефон.

Всяка сряда (денят може да се промени за по-удобно на курсистите) ще има лекция в София, а събота и неделя – практика на скали или в пещера.

Цената на курса е 150 лева, цената за ученици е 50 лева (под 18 годишна възраст се изисква писмено разрешение от родител!).

Цената на курса включва: застраховки, лична пещерна екипировка: каска, сбруя, самохвати, ремъци, карабинери, десандьор, и т.н.

Не се осигурява: лична бивачна екипировка (палатки, шалтета, спални чували, посуда), гащеризон за проникване в пещери и пропасти и осветление. Но, разбира се, ще помогнем с каквото можем.

Задължително се изисква медицински свидетелства за водачи на МПС!

Телефон за записване:
0889 210 355 –
Николай Петров

Ако искате да посетите сайта ни и да се запознаете с дейността на клуба, моля натиснете  тук

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *