Пещерен клуб ‘Под Ръбъ’ на 15г.

Благодарим на всички които ни уважиха с присъствие, подаръци или добра дума.

Станахме на 15! 

Честването беше на Колкина… разбира се.

15г. са ужасно много време за нас, а за някои почти половин живот време. Тогава имахме визия, мечти и идеи, а днес резултати. За толкова години надминахме и най-амбициозните си тиндейджърски очаквания.

Колкина стана най-дълбоката пещера в България, а според много е само въпрос на време и достатъчно енергия да стане и най-дългата! 

Станахме чести участници в Хърватската спелео сцена, където усърдно разработваме район в една от най-яките системи Църнопац (по-позната като Кита), сериозен брой членове си писаха хилядарка.

Зачекнахме стария нов потенциал с най-атрактивната локация – Джамджиевия ръб и Вихренската

Растем! Всяка година организираме пещерни курсове и сме безкрайно щастливи и малко горди да видим хора, които остават, които са сред нас и доказваме тезата си, че от добри хора, добри пещерняци стават! 

Оцеляхме няколко малки въстания в редиците, предвождани от самите нас разбира се и не от друго, а от любопитство. Сега имаме сериозен брой провалени преврата, ще изброя по-значимите – бунта на леководолазите, метежа на катерачите, кратък период на алпийски унеси, колоездачна мания, а сега се издига и нова опасност от секцията по ски-спелеология

Най-важното от всичко обаче е, че продължаваме да сме тук (почти всеки един), останахме заедно, продължаваме да сме пещерняци… повече сме. 

Успяхме да създадем общност от толкова различни в много сфери и така единни по отношение на ценностите си хора. Склонни на безброй компромиси относно дреболии, но безкрайно решителни относно нещата, които ни дефинират.

Честитим си 15г. спелеология и си пожелаваме да ‘илядим… по-често, ако може.

Цветан Костурков
Под Ръбъ

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *