Колкина, разбира се! (24.03-27.03)

Решението за влизане в сряда беше донесено във вторник вечер около 20.00, някъде около Славейков. След толкова дебати, визии и разправии дали да се ходи на ски или на пещера, стана ясно, че може да се иде на пещера със ски. 

Многото сняг и новия снеговалеж от сряда са гаранция за много газене със сериозно пропадане. Папи е със снегоходки, аз със ски – това ни дава сериозна преднина. Оправили сме се в Церово, горе не губим време, а влизаме. Предвид напредването на деня, за днес целта е проста, а именно достигането до уюта на лагер Калоян.  

Имаше около 1м навявка

Преди влизане

Четвъртък се запътваме към катеренето на Западната река, в непосредствена близост до ‘Станиола’. Тук са катерили Митака и Деката, а излизането от 65м отвес правят Тедича и Украинките. След изкатерения отвес се влиза в меандър (гаден), след който излизаме в заличка, от където започват възможностите, т.е. водопад доминира пространството тук, а може нагоре, надолу, да се траверсира, също така има малко катерене в посока на меандъра, от който излизаш. Ние тръгваме надолу и след 15м разчупен отвес лягаме в нов тесен меандър, където се събира водата от водопада – за продължаване трябва да се легне във водата, тук спираме. Започваме с картирането, също така обезопасяваме пътя до тук и преекипираме. Резултатът е 200м картировка.  

Слизането на Западната река, от Станиола

В новия меандър

Новата част, оградена в червено

Четвъртък е дълъг ден, лягаме късно и се будим късно. Петък е за разходка, подготовка на лагера, оправяне на инвентара и опит за изравняване на ритъма. В събота се будим в 3ч, консервираме лагера и потегляме към повърхоността, където ни чака весела компания, ярко слънце и улегнал сняг.

Текст: Цветан Костурков

След излизане

Афро фризурата на Папи

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *