Пещерен курс 2020

Пещерите. Една от последните граници към неизвестното. Врата, която ние от пещерен клуб „Под Ръбъ“ ще отворим за вас. В рамките на три месеца, нашите опитни инструктори, ще ви научат на техника на единичното въже (ТЕВ или по–просто казано, да се катерите и слизате по въже посредством пещерна екипировка), да прониквате в пещери и пропасти и да ги картографирате.

Ще получите основни знания за първа долекарска помощ, както и какви опасности крие зимната и лятната планина и как да ги избегнете, за да се чувствате по-спокойни, докато се разхождате по баирите.

За десерт, ще се включите в проучването на новата най-дълбока пещера в България – „Колкина Дупка“, ще посетите места, на които човешки крак не е стъпвал. И накрая, но не и на последно място, ще се сдобиете с много нови приятели 🙂

Курсът ще започне с първа среща на 19-ти Февруари / Сряда от 19.30 часа в помeщението на initLаb, ул. „Рила“ 6, 1202 Орландовци, София виж на картата. Звъннете на звънеца долу или се обадете на дадените телефони.

Всяка сряда (денят може да се промени за по-удобно на курсистите) ще има лекция в София, а събота и неделя – практика на скали или в пещера.

Цената на курса е 100 лева, цената за ученици е 50 лева (под 18 годишна възраст се изисква писмено разрешение от родител!).

Цената на курса включва: застраховки, лична пещерна екипировка: каска, сбруя, самохвати, ремъци и карабинери, десандьор, въжета и ленти.

Не се осигурява: лична бивачна екипировка (палатки, шалтета, спални чували, посуда), гащеризон за проникване в пещери и пропасти и осветление. Но, разбира се, ще помогнем с каквото можем.

Задължително се изисква медицински свидетелства за водачи на МПС!

Ако искате да посетите сайта ни и да се запознаете с дейността на клуба, моля натиснете  тук

За допълнителна мотивация, можете да разгледате как протече миналогодишния курс тук

Телефони за контакт:
Николай Петров – 0889 210 355
Милена Ненова – 0883 356 343

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *