Пещерен курс 2019

Пещерите. Една от последните граници към неизвестното. Врата, която ние от пещерен клуб „Под Ръбъ“ ще отворим за вас. В рамките на три месеца, нашите опитни инструктури, ще ви научат на техника на единичното въже (ТЕВ или по – просто казано, да се катерите и слизате по въже посредством пещерна екипировка). Да прониквате в пещери и пропасти и да ги картографирате.

Ще получите основни знания за първа долекарска помощ, както и какви опасности крие зимната и лятната планина и как да ги избегнете, за да се чувствате по-спокойни, докато се разхождате по баирите.

За десерт, ще се включите в проучването на новата най-дълбока пещера в България – „Колкина Дупка“, ще посетите места, на които човешки крак не е стъпвал. И на края, но не и на последно място, ще се сдобиете с много нови приятели 🙂

Курсът ще започне с лежерна разходка из хоризонтална и красива пещера. На терен ще се запознаете с екипа, който ще бъде до вас през следващите три месеца.

Всяка сряда (денят може да се промени за по-удобно на курсистите) ще има лекция в София, а събота и неделя – практика на скали или в пещера.

Цената на курса е 100 лева и включва: застраховки, лична пещерна екипировка: каска, сбруя, самохвати, ремъци и карабинери, десандьор, въжета и ленти.

Цената на курса за ученици е 50 лева (под 18 годишна възраст се изисква писмено разрешение от родител!)

Не се осигурява: лична бивачна екипировка (палатки, шалтета, спални чували, посуда), гащеризон за проникване в пещери и пропасти и осветление. Но разбира се ще помогнем с каквото можем.

Задължително се изисква медицински свидетелства за водачи на МПС!

Ако искате да посетите сайта ни и да се запознаете с дейността на клуба, моля натиснете  тук

За допълнителна мотивация можете да разгледате как протече миналогодишния курс тук

Първата среща ще бъде на 13ти Февруари / Сряда от 19.30 часа в помeщението на initLаb, ул. „Рила“ 6, 1202 Орландовци, София виж на картата. Звъннете на звънеца долу или се обадете на дадените телефони.

 

ИНСТРУКТОРИ:

 

Светослав Маринов
Завършил курс „Пещерняк“ 2006 г.
Завършил курс „Техническо усъвършенстване 2008 г.“
Учасвал в експедиции в България, Албания, Хърватия,Черна гора и други.
В последните години работи активно в „Колкина дупка“.
Телефон за контакт: 0884340193
Николай Петров
Завършил курс „Пещерняк“ 2009 г.
Завършил курс „Техническо усъвършенстване“
Учасвал в множество експедиции в България, Украйна, Албания, Хърватия, Франция и други.
Телефон за контакт: 0889210355
Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *