Пещерен курс 2018 – Моровица 28.04

Мораво какво?? Нашите курсисти. Така излизаха от пещерата след разходката, която им беше подготвена за тази уикенд практика. Групите бяха две, еднакво надъхани, но едните имаха предимството да са с фотограф, който да снима позьорските (позорните) им изпълнения.

Хубаво време, пролетни поляни, зелени буки и една пътека до пещерата, която се правеше на свенлива девойка, та да не можем да я намерим. Е, не я намерихме от първия път, поне нашата група. След кратко връщане назад и още редица съмнения и въпроси дали сме на правилния път, успяхме да се доберем до входа на пещера Моровица. Преобличане и сме готови за проникване!

Това беше първата пещера на курсистите, в която първият отвес беше нагоре. И от тук започнаха голямата борба и премеждия с преминаването на протектори и възли, пандюли и отклонители… Къде успешно, къде с помощ, къде направо бедствено… важното е, че всеки научи това, което беше пропуснал, бъркал или беше несигурен.

Прилепите бяха наши верни другари по време на цялата разходка, в случай, че някой се чувстваше самотен. И докато едни си устройваха гурме похапвания в пещерата, други разбраха колко блажено е да имаш алуминиево фолио, а трети… трети, просто позираха. След цялото това усърдие, за награда, курсистите имаха възможността да разгледат и проучат долното ниво на пещерата самостоятелно, като същински Индиана Джоунс. Доволни от постигнатото, започнахме бавно и славно излизане от пещерата.

Имахме си прекрасен лагерен огън, осветление до небесата и чистота на високо ниво. И Васко Найденов да ни пее на уше. Какво повече да желае човек, освен един боб и бира в Гложенския манастир. Еми, и това го имахме. Завиждайте 😉

До скоро от нас! От някой друг баир, поляна и дупка!

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *