Пещерен курс 2018 – Темна Дупка 10.03

Новият ни курс започна!

Първото “неофициално” пещерно приключение беше в добре познатата Темна дупка на Лакатник. Кандидат-пещерняци не липсваха – даже бяхме много радостни от големия интерес.

 

След първоначален инструктаж и кратка подготовка влезнхаме в голямото тъмно.

Целта на разходката беше курсистите да се докоснат до подземния свят – не като туристи, а като потенциални бъдещи изследователи и да решат дали спелеологията е тяхното нещо. Разходката продължи около 3 – 4 часа, като беше богата откъм преживявания – предизвикателни преминавания през тесняци, камини, над вода и през Чатала… Бъдещите пещерняци имаха възможността да научат повече за правилното придвижване в пещера, тандемната работа и помощта от приятел, за животинския свят и пещерните образувания, както и пещерния жаргон.

Финалната точка беше езерото Пепита, където всички бяха посветени в пещерното кално тайнство. И тъй като е тайнство, няма как да предоставим снимков материал 🙂

С мокри крака и много усмивки, всички излезнахме тамън за биреното време, което вече течеше от извора Житолюб, за да се отдадем на заслужена почивка.

До скоро и си носете гумени ботуши!

 

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *