Тъжна вест

kaloyan_liubenov

С огромна тъга ви съобщаваме, че нашия приятел Калата (Малкя Калоянчо) почина. Погребението ще бъде на 13ти Ноември, Неделя на Централните Софийски гробища в 12 часа.

Не вярваме, но ще дойдеме всички Калояне…

Ще те чакаме на Колкина, приятелю, и на Житолюб, на поляната пред Банковица и на подмола. Ще се оглеждаме за тебе по Врачанския Балкан и Малъовишкия дял, по Пиринските циркуси и непристъпните заслони, по Лакатнишките вирове и по ония твоите места и зачукани дестинации, по Кавказ и Кораб планина, Босна и Украйна…

Като падне мъгла и сички се губят ния ше те чакаме, ше те чакаме и като палиме наште си, пещерняшки, огнъове; ше те чакаме в Януарските студове и в летните бури по високото; в палатка, или на чувал, по пътеките, по сукаците и дерета, там където има карст и баир, там ше те чакаме Кала.

И като сме всички заедно и ти ше си с нас, и като сме сами пак ше си с нас… Докато около нас има въжета и торби където да ги катаеме, ти ше си с нас. Докато се спускаме в неизследвани отвеси и търсиме Големата система, докато скитаме по ръбове и лазиме по варовикови плочи, докато биеме партини и правиме големи планове, докато мечтаеме винаги ше си с нас Кала.

Ше ни липсваш много, ама много брато…

От клуба

Facebook коментари

One Reply to “Тъжна вест”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.