Тъжна вест

kaloyan_liubenov

С огромна тъга ви съобщаваме, че нашия приятел Калата (Малкя Калоянчо) почина. Погребението ще бъде на 13ти Ноември, Неделя на Централните Софийски гробища в 12 часа.

Не вярваме, но ще дойдеме всички Калояне…

Ще те чакаме на Колкина, приятелю, и на Житолюб, на поляната пред Банковица и на подмола. Ще се оглеждаме за тебе по Врачанския Балкан и Малъовишкия дял, по Пиринските циркуси и непристъпните заслони, по Лакатнишките вирове и по ония твоите места и зачукани дестинации, по Кавказ и Кораб планина, Босна и Украйна…

Като падне мъгла и сички се губят ния ше те чакаме, ше те чакаме и като палиме наште си, пещерняшки, огнъове; ше те чакаме в Януарските студове и в летните бури по високото; в палатка, или на чувал, по пътеките, по сукаците и дерета, там където има карст и баир, там ше те чакаме Кала.

И като сме всички заедно и ти ше си с нас, и като сме сами пак ше си с нас… Докато около нас има въжета и торби където да ги катаеме, ти ше си с нас. Докато се спускаме в неизследвани отвеси и търсиме Големата система, докато скитаме по ръбове и лазиме по варовикови плочи, докато биеме партини и правиме големи планове, докато мечтаеме винаги ше си с нас Кала.

Ше ни липсваш много, ама много брато…

От клуба

Facebook коментари

One Reply to “Тъжна вест”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *