Дневник на Колкина дупка – 31.12.2012г. – 13.01.2013г.

История на посещенията след откриването на нови части и карта – антена на картираното. До момента дължината новите части на Колкина от старо дъно до вертикалния тесняк са 372,50м.

Карта на Колкина дупка

Карта на Колкина дупка

 

31.12.12

Първа група Папи,Живко и Павката работа по забоя.

След 6-7часа работа видяхме най-накрая светлина в тунела.

Втора група Ивчо(Бачо) и Филип работеха по преминаването на парапета на дънният отвес но поради липса на инвентар преустановиха коването на парапета.

 

01.01.13г.

Аз , Васето(Макето) и Ники, продължихме по забоя .След около 2 часа успяхме да влезем в късо меандерче, което задъни след 5м. Преминахме следващото стеснение на горно ниво и попаднах ме на ново меандерче 7-8м., но за съжаление пак опряхме на стеснение което за половин час разширихме и слезнахме 3м надолу и след 5м стигнахме до отвес за който нямахме въже.

Втора група Киро, Живко и Ани слезнаха да проучат отвеса, който се оказа 7-8м.

На дъното има солиден блокаж, през който се преминава на горно ниво и се влиза в зала 1 януари която е един голям блокаж затлачен с кал. Път не бяха успели да намерят.

 

02.01.13г.

Влезнахме Аз, Павката, Макето, Киро, Бачо и Филип за да търсим минаване през блокажа. След 1 час лутане успях ме да намерим качване през блоковете, след което попаднахме в огромна блокажна зала която нарекохме 2 януари.

Залата е доста дълга и висока. В края на залата се преминава през блокаж и се попада в следваща също толкова голяма зала която е низходяща и завършва с отвес, за който отново нямахме въже.

 

03.01.13г.

Първа група Аз и Киро пуснах ме новият отвес който нарекохме “Рошавото” долу се попада на меандер с река неголяма. Меандъра го кръстихме в памет на Животното – “Николай Свещаров”.

След около 50м се стига до следващ отвес 10- 13м., на дъното продължава меандера и стигнахме до следващ отвес за който нямахме въже.

Втора група –Живко и Ани като по-дребни се заеха с картирането на минната проходка до зала 1 януари.

Трета група –Павката и Бачо – пуснаха антена през големите зали.

Четвърта група Яни и Деси наковаха парапет между проходката и зала “1-ви януари”.

 

04.01.13г.

Деката и Макето имаха за задача да екипират отвеса в меандъра и да продалжът надолу. Следва меандер “дендрариума” малък, тесен и пълен с дендрити. След около 30м се стига до вертикалния тесняк “Трите метра” следва меандер”Горила”с множество комини на последният комин има малка зала от нея почва нисък и тесен меандер той носи името “Месомелачката 2” там се стига до стеснение след което се вижда широко и духа зверски.

 

05.01.13г.

Първа група Киро и Марто се заеха с картирането от “Рошавото” надолу. Картираха до меандър “дендрариума”.

Втора група Павката и Бачо довършиха картировката между 2-ри и 1-ви януари.

Трета група Деката и Симона разшириха още малко минната проходка.

 

12.01.2013г.

Днес двамата с Влад направихме пробив на месомелачката и от там продължава нисък меандър които е дълъг около 300м и пълен с вода нужни са хидро костюми има поредица от малки зали и един голям водослив след водослива се достига до голяма зала която набелязахме за лагер. Меандъра продължава и след 50м се стига до тясна преса която има нужда от разширяване. Вижда се продължение.

Групата на Павката и Володия имаха задача да сложат стълби на някой места в залите и да екипират далеч от водата отвесите в меандър “Николай Свещаров”.

Групата на Филип и Мишо подмениха алуминиевите карабинери и планки със стоманени.

 

13.01.2013г.

Таня(пъпешката) и Яна картираха меандер “Дендрариум”.

Групата на Живко, Стаичев, Китен и Ани разшириха тесняка “Трите метра”.

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *