На „поход“ из училищата в Искърското дефиле

Смятаме, че живота извън кафето може да бъде малко по-здравословен, мислим, че екрана не е най-интересното, което може да ти се случи през една събота-неделя. Виждаме, че има млади хора, на които приключението им липсва, чувстваме, че отегчението лесно преминава в лениво затъпяване. Затова и действаме, опитваме, стараем се, мъчим се и желаем силно да покажем просто една алтернатива.


Една различна гледна точка относно това как и къде се случват нещата. Един опит да накараме можещите  и не можещите, знаещите и не знаещите да погледнат нагоре и да видят Ръбъ, отвъд който има много…  Искаме да споделяме, искаме да разходим някого из нашите пътеки, да покажем пак на същия някого, че красота има само там, където е ценена, че предизвикателство не означава да изпиеш пет водки в задимена кръчма, че приятелството може да значи повече, че приятелството може да бъде малко повече от всичко. Искаме да сподели един лагерен огън, да поканим същия някого на един истински open air, да изпече ме някоя евтина наденица, да изпеем нещо, което всички си мислим, че знаем, да се забавляваме – истински. И всичкото, което искаме е да попитаме накрая – как беше?

Събудени от това желание за споделяне ще отдадем нужното внимание на учениците в района на Искърското дефиле. Чрез филми презентации и една пътуваща изложба ще се опитаме, за кой ли път, да насочим малко младежки ентусиазъм към изследователската дейност, а именно спелеологията и всичките и нейни прояви. Всеки понеделник от март ще има прожекция на филм и презентация на пещерна тематика, а изложбата ще си обикаля сменяйки училищните коридори.

Не знаем дали ще успеем, нито пък от какво зависи успеха в това начинание, но се надяваме да провокираме интерес към живота отвъд асфалта и масовата чалга-поп „култура”.

 

Излъчване на филма „Мечти от камък“ в Техникума в гр. Своге

Пещерна изложба в ОУ „Васил Левски“ с.Церово

 

 

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *