Диневата пещ, с.Гинци

Диневата - вход На 16 октомври решихме да направим разходка до Диневата в село Гинци. Времето ни изненада с много силен сняг, който ни заваля още от Волуяк на излизане от Софията. Стигането до Гинци с летните гуми и 20км в час си беше истинско приключение, за мен като шофьор, а и за пътниците :).  Докато стигнахме всичко беше станало бяло, като в приказка, само още зелените дървета напомняха, че до вчера е било 20 градуса и топличко.

Другата кола на чело с Василев нямаха такива грижи и се събрахме благополучно на центъра към 9:30. От там тръгнахме към пещерата, която е на около 10-15 минути пеш от центъра. Ето и ентусиастите, които се включиха в разходката – клуб „Под Ръбъ“ – Аз, Елмото(Гери), Владо Василев, Светли, клуб „Пещерняк“ – Филип, Стефан, клуб „Хеликтит“ – Мими и Васето, + Катрин, която не е членка на клуб.

Мими, Василев и Филип на излизане от ДиневатаРазгледахме пещерата, в която има и прилепна колония, покаляхме се малко, а на излизане беше изгряло слънчице и почти нямаше помен от силния сняг на идване :D.

Част от групата успя да посети и други две пещери в същия масив – Кривата пещ и Светата вода.

 

 

Ето и моите снимки:

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *