датата е 25.5.2010…

3.IV.2010

Щаб квартирата ни! (Колкина, разбира се )

Това беше един от онези рядко хубави дни, в които сме рамо до рамо и торба през торба, сработени и обиграни. Толерантни по своему. Красиво е, всичката планина, всеки жест…удоволствието да бъдем тук по този начин и така до края на света и бездънната система.

Иначе станахме преди самото слънце. Подредихме неособено прилежно всичкото багаж в послушната Кирова джипка и планът започна своето изпълнение: Петя и Орх останаха на велики пост в лагера. Аз, Мимо, и Киро бяхме другата група. Организацията следната: аз екипирам стандартната част и смъквам багажец, Киро екипира кабелите, Мимонъ подържащ персонал с кабелите.Бях сам, осъзнавах себе си вървейки надолу към мрака.

Справихме се културно и излязохме по светло, което си е постижение за нас.Орх и Петя бяха уредили предобре лагера, а Петя беше сготвила неописуемо вкусен спелео боб със смин дух и индийско орехче. Супер, утре чакаме свежо емоционално попълнение (Марон, Калния, Калата и братовчед ни) и започваме голямата работа по отварянето на дънния портал към онзи свят, към който все гледаме със сетива изплетени от финни мечти и стари като че ли вече блянове.

Извадка от дневникъ на пк “Под Ръбъ”

Идеята е следната, чрез тези скромни изречения искаме да уведомим заинтересованите какво се случва с проекта “Колкина дупка”. А именно…

През април и май бяха организирани две клубни експедиции за работа по новото дъно на пещерата (кота -117м.). Съответно по време на трите почивни дни през април все още опипвахме скалата така да се каже и се съмнявахме за избраните посоки, но в крайна сметка попаднахме на малка кухина тип “хралупка” (носеща амбициозното заглавие “Малио Скандал”)намираща се непосредствено под дъното на галерията. Изгледите там са тъжни и мътни т.е. наложи се да преустановим движението и да тръгнем отново по посока на цепката. Така и свършиха въпросните почивни дни… Дойдеха други такива този път през през май, когато организацията  беше същата. В следствие на майските дни достигнахме до втора “хралупка”( с прогесиращото звание“По-големио скандал”) и извода е ,че вече се намираме в добре оформен криволичещ мендър ,но прекалено тесен (педя например). От новото свръх скромно уширение обаче се вижда преминаваща вода някъде там долу. Но моля не си правете грандомански заключения! Става въпрос за малко водичка която тече на разтояние 3-4 метра под нас. Но вече имаме сериозна надежда ,че нещо се случва и усилията ни ще продължат със същия ентусиазъм и желание, както досега, но през есента. А до тогава ще продължим да търсим и работим по не един от потенциалните входове на голямата система, която малко ни е пообсебила, но така да бъде!

п.с. : Благодарим на скромния брой приятели, с които се забавлявахме и ни помагаха ,който както може по време на въпросните почивни дни.

Facebook коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *