Календар „Пещерите – нашият втори дом“ 2023

В морето от календари за предстоящата 2023-та година ще видите такъв, който може и да ви изненада. Признаваме си, и ние сме изненадани, че ни се случи и получи 🙂 Идеята се зароди още преди 2-3 години, но куражът ни да снимаме голи пещерняци и после да ги промотираме, сякаш не ни достигаше. После дойде короната и нещата (пещерняците) вече не изглеждаха така добре, както преди нея.

Но не това е причината дебютният ни календар да е на друга тема. А тази тема ни е много на сърце и най-добре ни описва. Който е пещерняк или познава такъв, знае че спелеологията е трудно за разбиране хоби – да се вреш на тъмно, кално, мокро и студено не е от най-свежите и забавни неща, които да правиш през почивните дни, празниците или отпуската си. Но именно в това е и магията на пещернячеството – през „бедстване“ до проучване на нови територии, правене на наука и създаване на приятелства за цял живот.

Пещерите са място с особено сурова и неподходяща за оцеляване среда. Трудностите и опасностите дебнат навсякъде – трябва да си достатъчно добре подготвен за по-дълго пребиваване под земята. Но и в тези моменти, ние обичаме да си създаваме удобства, така че да ни е по-приятен престоят, да се чувстваме „у дома си“, макар и далеч от него. А за някои, дори, пещерите са повече у дома, отколкото всичко на повърхността.

Ето затова ви предстваме себе си във второто ни вкъщи – създадохме хумористични и иронични сюжети, които са трудно осъществими в реалността, но ще носят много настроение през цялата година.

Освен, че искаме да популяризираме пещерното дело, искаме и да помогнем на една много хубава кауза. Затова календарът ни е с благотворителна цел! 50% от средствата, събрани от продажбата, ще бъдат дарени на фондация „Подарете книга“.

„Подарете книга“ вече 12 години подкрепя деца лишени от родителски грижи в цялата страна. С помощта на хиляди вдъхновяващи доброволци учим децата, че с мотивация, желание и приятелски протегната ръка всяка цел е постижима! Повече за тях и дейността им можете да научите тук.

Тук можете да разгледате част от календара ни:

Размерът му е 33х48см, изцяло авторски фотографии, макар хейтърите да кажат, че е фотошоп 🙂

Тиражът му е ограничен, но ако ни харесате толкова много, може и да опитаме да направим нещо за всички.
Доставките ще започнат през декември месец, за София може и лично предаване, ако не – изпращаме с куриер с наложен платеж и разход за доставка за сметка на купувача.

Цената на календарa е 20лв.

ФОРМА ЗА ПОРЪЧКА:

Моля, при попълването на вашите данни, се уверете, че телефонният номер, както и e-mail адресът ви са изписани правилно. В случай, че има грешка в някое от тези две полета, няма да има как да се свържем с вас при проблеми с доставката!

Количествата бяха изчерпани